Biografie


improvisatie 2001

Als jongste telg van een familie van 10 kinderen groeide ik op tussen musicerende broers en zussen, waardoor ik -onbewust- mijn talenten op muzikaal, creatief en ook theatraal vlak al op vroege leeftijd ontwikkelde. Mijn moeder heeft me meerdere malen bij wijze van geintje al gezegd: Waarom ga jij niet naar de toneelschool?

Familie Groen 1964

De 10 broers en zussen musicerend op het podium - 1964

Op 7-jarige leeftijd kreeg ik AMV lessen en vervolgens dwarsfluitlessen tot mijn 16e op de muziekschool van Doetinchem.1972 Tijdens 25 jarig huwelijk van haar ouders, op 11 jarige leeftijd

Pas op mijn 21e kreeg ik de smaak te pakken door met mijn dwarsfluit en zang -later ook saxofoon en percussie- deel te nemen aan diverse popmuziekworkshops en sessies (o.a. geleid door Jan Kooper, Otto Kooymans en Hans Dulfer), waarbij mijn talenten verder tot uiting kwamen.

workshop 1985

Workshop - 1985

Van 1984 tot 1990 speelde ik vnl. altsaxofoon en zang bij de Bredaas/Amsterdamse soul-funkformatie Sweeping Sam, later Mashed Potatoes, met wie ik diverse Nederlandse podia plat speelde.

Mashed Potatoes

1989 de soulfunk formatie Mashed Potatoes

Na 1 jaar vooropleiding op het Rotterdams conservatorium (1987) nam ik deel aan diverse sessies; begon een latin-getint duo (Paso Doble) en leerde ik accordeonist Peter Rappoldt kennen, met wie ik nog jaren zou musiceren. ( Peter Rappoldt is overleden op 2 april 2006).

 

Vanaf 1990 tot 1994 maakte ik deel uit van Baroccocco, het muzikale gezelschap van het Land van Ooit, welke zich specialiseerde in velerlei traditionele muziekstijlen zoals franse musettes, Zuid-Amerikaanse, Tiroolse muziek, Klezmer en diverse andere Oost-Europese muziekstijlen mede dankzij de inbreng van Peter Rappoldt.


Poor Theodora

Land van Ooit

op het podium bij de Gouverneur van het Land van Ooit

Sinds 1990 begon mijn huidige repertoire te ontstaan door het duo Takes Two To Tango te vormen met gitarist/troubadour Coen Zeeman, dit duo heeft inmiddels vele optredens verzorgd voor zowel jong als ouder publiek.
( o.a. voor Centerparcs, vele artiestenbureaus, Landbouw universiteit Wageningen, vele winkelcentra en restaurants).

\

Takes Two To Tango - 1995

In 1995 heb ik samen met een collega-zangeres de basis gelegd voor de live jukeboxact lucky Lips die inmiddels zijn uitgegroeid tot een begrip in Breda en omstreken.

Vaak krijg ik de neiging om bij diverse bands mee te spelen, bij goedkeuring of op verzoek van de bands uiteraard.
Hieronder enkele voorbeelden:

Tijdens mijn vakantie in 1995 op Cuba heb ik dagelijks met diverse orkesten meegespeeld.

In Cuba

Lidy met Estudiantina Invasora ,Santiago de Cuba 1995

In 1998 kreeg ik de mogelijkheid om in de Oosterpoort in Groningen op het podium te staan met saxofonist Maceo Parker, de saxofonist die jaren speelde met James Brown!!

Live meet Maceo Parker

On Stage met Maceo Parker - 1998

2006 Lidy met Sopresas Musicales in Roermond

sopresas musicales

Lidy met Sopresas Musicales in Roermond 2006

2007: in Deventer met de groep Agua, waarin mijn zus Vera de timbales speelt

Agua

Agua - 2007

Vanaf 2001 viel ik regelmatig in bij Cubaanse bands zoals Sabor Cubano, Sexteto Caiman en meegespeeld op het Utrechtse podium bij de sessies van de Cubaanse trombonist Molote.

Caimen

Sexteto Caiman - 2001

In 2002 was ik werkzaam bij de Efteling in de muziek-/animatiegroep "De Efteling Steinbockkapelle". We vermaakten het publiek met jodelliedjes en andere dijenkletsers.

Steinbockkapelle

Steinbockkapelle - 2002

In de laatste jaren heb ik diverse muzikale typetjes ontwikkeld waarmee ik al diverse solo optredens heb verzorgd, en als mijn creatieve brein de tijd krijgt, zullen er nog vele andere typetjes volgen!

Lidy als fluitdocente bij muziekcentrum van Gorp in Roosendaal, waar ze reeds 10 jaar werkt.